maandag 17 juni 2013

Eindverslag CKV


Eindverslag CKV

Aan het begin van het jaar had ik niet verwacht dat dit CKV is. Ik had het mij heel anders voorgesteld. Ik dacht dat het meer om theater en cultuur ging maar er zijn veel meer onderwerpen die bij CKV horen.

Het vak CKV vond ik soms wel leuk en andere keren niet leuk. Maar dit lag meer aan de onderwerpen of opdrachten. De opdrachten over architectuur en een interview houden vond ik heel leuk. Maar de opdracht over Kunst en engagement weer niet.

Ik heb wel veel nieuwe dingen geleerd. Je weet bijvoorbeeld wel wat kunst is maar kunst uitleggen is dan wel lastiger. Ook heb ik nieuwe begrippen geleerd bij kunst en engagement. Ik wist niet wat Utopie was maar daar heb ik nu een presentatie over gehouden. Eigenlijk kom je CKV iedere keer tegen. Het heeft met het dagelijkse leven te maken. Alleen denk je met CKV net iets verder dan de basis die we kennen.

Ik zou voortaan kortere en meer opdrachten geven. Dit is omdat sommige onderwerpen niet interessant zijn voor kinderen. Als we te lang bij één onderwerp blijven dan gaat dat vervelen. Ook zou het fijner zijn om bij dit vak strenger te zijn qua deadline voor een opdracht. Ik had dit in het begin, ik dacht dat zet ik de volgende keer wel weer op mijn blog maar ik bleef het uitstellen. Toen heb ik bij mijzelf alles bijgewerkt zodat ik weer op het schema lag van de docent. Sindsdien bleef ik het schema van de docent aanhouden anders zou ik aan het einde van het jaar alles nog moeten maken en op mijn blog moeten zetten. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan want anders had ik het niet gered.

TOP: handig dat er een blog is van de docent. Zo kan je als je thuis of ergens anders verder wilt werken op het blog kijken. Anders moet je een week wachten voor dat je verder kunt met je opdracht.

TIP: Kortere opdrachten en een strengere deadline voor je blog. Zo blijf je voor jezelf goed op schema.
Soraya -(350 woorden)

Recensie 6 van 6 Sonneveldhuis.


Sonneveldhuis

Op 29 maart gingen we met school naar het NAI museum in Rotterdam. Vlakbij het NAI museum staat het Sonneveldhuis. Daar gingen we met ons groepje het einde van de middag naar toe.

Bij de ingang van het Sonneveldhuis kregen van die plastic zakjes die we om onze schoenen heen moesten doen. Dit is ervoor dat het huis niet vies wordt als iedereen naar binnen en buiten loopt. Het huis was erg saai. Er was niet veel bijzonders. De meubels waren erg ouderwets. Ik vond het wel raar dat de mensen die in het huis gingen wonen alles moesten verkopen omdat alle meubels al in het huis stonden. Dat lijkt mij heel raar, je neemt niets mee naar je nieuwe huis omdat alle meubels er al staan. Ik liep samen met een paar mensen van mijn groepje door het huis en toen we boven waren gingen we met ze allen op de bank zitten. We hadden al de hele dag in het NAI museum gelopen en we hadden geen zin meer in het Sonneveldhuis. We mochten daarom eerder naar huis.

Ik vond het een saai huis. Er was niets bijzonders behalve dat het ouderwets was. We waren al moe van de hele dag in het NAI museum dus hier hadden we echt geen zin meer in.

Samengevat: Het Sonneveldhuis is erg ouderwets en niet erg interessant. Er werd ook niets verteld in het huis. Dus we keken wat rond en we gingen op de bank zitten tot dat de docenten klaar waren met kijken.

Recensie 4 van 6 Jean Paul Gaultier


The Fashion World of Jean Paul Gaultier.

Ik ben samen met mijn moeder, zus en tante naar de tentoonstelling geweest van Jean Paul Gaultier. Dit was van 10 februari t/m 12 mei 2013 in de Kunsthal in Rotterdam. De tentoonstelling gaat over het 35-jarig bestaan van zijn modelijn en is tot stand gekomen dankzij een internationale samenwerking tussen het Montreal Museum of Fine Arts, Maison Jean Paul Gaultier in Parijs en de Kunsthal Rotterdam.

Het was een grote tentoonstelling met poppen die de modelijn van Jean Paul showen. De poppen leken net echt want er werd een filmpje op hun gezicht afgespeeld. Zo bleven de poppen met hun ogen knipperen en sommige poppen vertelde iets. Ook waren de ontworpen kleren voor Madonna er.

Zo ging je iedere keer een andere kamer binnen, waarbij er iedere keer een ander onderwerp was. Je begon bij de poppen die verschillende kleren en jurken aan hadden. Daarna ging je naar de kamer waar de kleren hingen van Madonna. Dit waren maar een paar pakjes. Je kwam daarna een kamer in waarbij er allemaal SM pakjes waren. Dit was wel raar omdat ik dacht dat Jean Paul heel netjes was zoals de kleren van kamer 1. Ik had de poppen mooier verwacht, want iedereen zei dat ze net echt leken. Maar toch waren ze wel mooi gemaakt, het was beter dan gewoon paspoppen. Je zag alleen dat er echt een filmpje afspeelde. Het was wel leuk om zulke dingen te zien. Ik vond het wel een mooie tentoonstelling maar het waren wel allemaal rare kleren.

Samengevat: De modelijn van Jean Paul Gaultier was in de Kunsthal Rotterdam. De poppen waren erg mooie gemaakt met de filmpjes op hun gezicht. Maar het waren wel erg aparte kleren.

Recensie 3 van 6 NAI museum


NAI Museum

Op 29 maart 2013 ben ik met school naar het Nederlands Architectuur Instituut (het NAI) geweest. Dit museum staat in Rotterdam. Het is gebouwd in 1988 en is ontworpen door het team van architecten die bestaat uit Rem Koolhaas, Jo Coenen, Benthem Crouwel, Wim Quist, Luigi Snozzi en Ralph Erskine. Het museum is ontworpen en gebouwd om als architectuur museum te dienen. 

In de bus werden we in verschillende groepjes verdeeld. Toen we daar aankwamen gingen we naar twee tentoonstellingen: De schatkamer en de Stad van Nederland. De Schatkamer is een kamer met de beste ontwerpen door Nederlandse architecten overal op de wereld. Voor dat we bij De stad van Nederland binnen gingen kregen we allemaal een walkietalkie. De walkietalkie vertelde ons informatie over een plaatje of ding. De Stad van Nederland laat zien hoe Nederland eruitziet en hoe de bewoners er zelf over denken.  

Ik vond het zelf geen leuke dag. Ik houd al niet van museums maar je mocht hier ook niet echt zelf rond lopen. Je was verplicht om te luisteren naar de begeleidster. En ze praatte nog al veel dus het werd saai. Bij De Stad van Nederland mochten we wel zelf een beetje rond lopen maar dat was ook maar voor even.

Samengevat: Het NAI is een groot gebouw dat over Nederland gaat. We zijn naar twee tentoonstellingen geweest. Het laat zien hoe Nederland er uit ziet en hoe de inwoners er zelf over denken.

 

Recensie 5 van 6 Beoordelingsmodel Kunst en engagement.

Kunst en engagement beoordelen, eigen presentatie en powerpoint.
Compleet
verbeteren
voldoende
goed
PPP geplaatst?
 Ja geplaatst.
Beschrijvende tekst?
Ja
Reflectie?
Ja
Inhoud
Zijn betrouwbare bronnen gebruikt?
Ja van de site via docent.
Is de informatie juist verwerkt?
Ja in eigen woorden.
Is het taalgebruik correct?
Ja
Zijn de onderzoeksvragen beantwoord?
Ja zie powerpoint en antwoorden op de vragen.
Is de feedback verwerkt?
Ja
Lay-out
Verzorgd
Ja en op blog gezet.
Origineel
Ja
Reflectie
Wat was je ervaring?
De opdracht duurde te lang. Het was ook niet een interessant onderwerp maar wel dingen geleerd.
 
Klopt dit met je verwachtingen?
 Ja het meeste wel.
 
Wat heb je geleerd?
Verschillende begrippen. Waar iedereen een presentatie over gehouden heeft.
Wat ging goed?
Powerpoint maken en presenteren.
Wat kan beter?

Antwoorden Kunst & engagement (Utopie).

1. Op welke wijze speelt engagement een rol in het werk van de kunstenaar?
 
Het Bauhaus is vormgegeven. Zo is het een functioneel, industrieel en een multidisciplinair gebouw. Het is een gematerialiseerd ideaal en een symbool van moderniteit uit de jaren 20.

2. Hoe krijgt engagement vorm in het werk?

Het is een esthetisch verantwoorde, bereikbare en met name functioneel gebouw.
 
3. Welke maatschappelijke ontwikkelingen zijn van invloed op het werk?

Het Bauhaus is een gematerialiseerd ideaal en een symbool van moderniteit uit de jaren 20.
 
4. In hoeverre is de kunstenaar geslaagd in zijn/haar intenties? 
Heel erg geslaagd. Het Bauhaus vormt nog steeds een belangrijk voorbeeld voor heel veel westerse kunst- en designacademies in de wereld. Ook is hun aanpak van productontwikkeling trendsettend geweest voor de vormgeving van onze dagelijkse leefomgeving.
 
Walter Gropius, Bauhaus, Dessau, 1925 
 

dinsdag 4 juni 2013

Recensie 2 van 6 Kirsten Dunst -Turning Japanese

Dit is mijn tweede recensie. Hij stond al op mijn blog maar het is makkelijker om alle recensies bij elkaar te hebben. Deze recensie gaat over een liedje Turning Japanese.

http://www.scribd.com/doc/111450117/Kirsten-Dunst-Turning-Japanese

maandag 3 juni 2013

Recensie 1 van 6 Sieradenmaker Petra

We moeten dit jaar zes recensies maken. Dit mag gaan over cultuur, films, muziek, dans, enz.

Hierbij alvast een recensie over een interview met Petra. Voor het hele interview kijk bij mijn oudere berichten op mijn blog.

http://www.scribd.com/doc/145499114/Recensie-Over-Sieradenmaker-Petra

Kunst en Engagement

Ik heb samen met Ilona een presentatie gehouden over Utopie. Deze powerpoint zet ik nu op mijn blog dan kunt u er informatie uit halen.

http://www.scribd.com/doc/145487754/CKV-Presentatie-Utopie